De jeugdzorg is scheefgegroeid. Enerzijds maken bedrijven enorme winsten met hulp aan kinderen met lichte problemen. Anderzijds worden kinderen met zware problemen niet geholpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De jeugdzorg is scheefgegroeid. Enerzijds maken bedrijven enorme winsten met hulp aan kinderen met lichte problemen. Anderzijds worden kinderen met zware problemen niet geholpen. © Getty Images/iStockphoto

Jeugdzorg weer op de schop, want kinderen met zware problemen zijn nu de dupe

Bedrijven in de jeugdzorg maken enorme winsten. Ondertussen belanden kinderen die kampen met zware problemen te vaak op de wachtlijst. Politici willen ingrijpen.

  1. CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school
    1

    CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school

    Mobiele telefoons moeten worden verboden in klaslokalen van basis- en middelbare scholen, vindt het CDA. Veel scholen hebben al regels om het gebruik van mobieltjes in de klas tegen te gaan, maar dat is nu een lappendeken dat leidt tot onduidelijkheid en discussies. Daarom is het beter om landelijk een wettelijke norm te stellen en het daarna aan scholen zelf over te laten hoe ze dit verbod in de praktijk invullen, meldt een CDA-woordvoerder na een bericht van RTL Nieuws.