Kabinet vindt het tijd voor meer actie en zet aanval in op snacks, suiker en sigaretten

met VideoDe prijs van een pakje sigaretten stijgt snel naar 10 euro, gemeenten mogen döner- of hamburgerketens weren en er komt een suikertaks. Lang werden zulke preventiemaatregelen bestempeld als betutteling, maar die tijd is voorbij. Al is de uitvoering erg ingewikkeld.

2 reacties

 • Douwe Kropff

  2 maanden geleden
  Onderzoeksbureau?, Afbakeningsmogelijkheden?, Wat onderzoeken?, of een Pizza Hawaï onder fruit valt, 0% btw tarief dus?, Miljoenen verspillen aan een bureau, bang voor de voedsel industrie en nog 1000 smoesjes, terwijl het zo simpel is, een appel is fruit, voorgesneden in plastic verpakt niet, appelsap, appelmoes, appeltaart, appelflap of wat dan ook, dus ook niet!,
 • frank Vondey

  2 maanden geleden
  Dit land is helemaal door aan het draaien stapel gek zijn ze aan het worden . Ze kunnen beter iets strenger worden tegen de criminaliteit en al die verdovende middelen.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?