Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof).
Volledig scherm
Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). © ANP

Kabinet wil biologische boeren ontzien bij stikstofaanpak

Het kabinet gaat bestuderen hoe biologische boeren ontzien kunnen worden bij de stikstofaanpak. Dat heeft minister Christianne van der Wal (VVD) beloofd aan natuur- en milieuorganisaties in een gesprek onder leiding van Johan Remkes. 

2 reacties

  • Susan Jansen

    2 maanden geleden
    Ik vindt het raar dat biologisch landbouw nu weer wordt ontzien van stikstof regels. Als we eerlijk in de spiegel kijken weten we dat biologische landbouw per geproduceerde liter melk of kg vlees een hogere stikstof uitstoot heeft als reguliere landbouw. En laten we eerst eens kijken naar alle stikstof uitstoot in Nederland en niet alleen de landbouw. Dus alles, ook u die dit leest. En ook gewoon de vliegtuigen boven de 900 meter en niet tot 900 meter. Helaas is mijn tekst op nu.Maurits Jansen
  • Job Tonnaer

    2 maanden geleden
    Prima initiatief om pioniers die wél open staan voor verandering van hun bedrijfsmodel op deze manier te steunen. Hopelijk stimuleren CDA, Rabobank en alle veevoederbedrijven die de ver grensoverschrijdende boerenacties steunen of door de vingers zien dit ook. Dan zien we in plaats van starheid ook het actief steunen van een gezonde toekomstvisie voor de samenleving.