Kabinet zet definitief streep door festivalseizoen, verplichte test bij terugkeer vakantie

VideoMeerdaagse festivals zoals Lowlands mogen deze zomer niet doorgaan. Nu al zijn dergelijke festivals verboden tot begin augustus, maar het kabinet trekt het verbod door voor festivals met een camping tot 1 september.

3 reacties

 • Nieuwenhuizen

  2 maanden geleden
  Stel ik heb me laten testen als ik na de vakantie naar huis ga met eigen vervoer en ik ben positief. Gaat nederland dan echt eigen burgers de toegang weigeren? Kan dat wettelijk gezien wel?
 • Nieuwenhuizen

  2 maanden geleden
  Stel ik rij bij mijn terugreis vanuit bijv Spanje via Frankrijk en België naar huis. Volgens de regels kom ik uit Spanje en moet me voor teugkeer laten testen, maar als ik bij een evt controle zeg dat ik in Frankrijk op vakantie ben geweest, wie gaat dat dan controleren? Dan hoef ik geen test. Dit zijn nieuwe regels die totaal niet te handhaven zijn. Hier schiet helemaal niemand iets mee op!
 • Nieuwenhuizen

  2 maanden geleden
  Wat een vreemd besluit. Wat most je bijvoorbeeld doen als je terug komt uit het buitenland, netjes een test laat doen voor tussen de 50 en 100 euro en je blijkt positief. Mag je dan Nederland niet in? Kan je duizenden euro's gaan kosten! Masr als je je niet last testen en gewoon, al dan niet besmet, naar Nederland terug reist, kost het je in het onwaarschijnlijke geval dat je wordt gecontroleerd hooguit 95 euro. Kortom, je bent wel gek als je je voor terugkomst laat testen! Dit is waanzin!
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.