Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie. © ANP SEM VAN DER WAL

Landelijk bestuur CDA stapt op na snoeihard rapport commissie

Het landelijk bestuur van het CDA is opgestapt. Het besluit valt na een snoeihard rapport van een partijcommissie onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies. De commissie constateert dat het CDA de verkiezingen verloor door onderling geruzie en wantrouwen.

2 reacties

 • Ingrid Hogeweg

  2 maanden geleden
  Wopke Hoekstra past niet in het CDA als partijleider, hij is veel te rechts en bepaald niet met Christelijk gevoel.
 • H. van de Kerkhof

  2 maanden geleden
  Als ik na herlezing van dit artikel nog eens de gebeurtenissen mbt de lijsttrekkersverkiezing en de houding van de eigen bewindslieden in de toeslag-affaire in gedachten neem, dan gaat er hoogst waarschijnlijk niets veranderen bij het CDA. Misschien is het toch beter om in de relatieve rust van de oppositie weer een fatsoenlijke volkspartij te worden.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.