Minister Bruins is in orde maar blijft wel nog even thuis

VideoMinister Bruno Bruins voor Medische Zorg werkt vandaag en morgen vanuit huis. Op advies van de dokter moet hij even rustig aandoen. Gisteren zakte hij tijdens een Kamerdebat over de coronacrisis in elkaar.

Quote

Laten we ook niet vergeten op onszelf te letten

Bruno Bruins, minister Medische Zorg

Bruins laat weten dat het ‘echt heel goed’ met hem gaat. Maar volgens de dokter is het verstandiger als hij rust houdt. Afgelopen zondag zei hij tijdens een persconferentie waarin de sluiting van de horeca werd aangekondigd nog ‘let op elkaar’.  Maar laten we vooral ook niet vergeten op onszelf te letten, grapt hij nu.

De bewindspersoon maakt de laatste weken lange weken in de strijd tegen het coronavirus. Gisteren moest hij zich in de Tweede Kamer verdedigen over de genomen maatregelen. Terwijl hij – na uren niet gegeten te hebben – onder vuur lag van een aantal oppositieleden over de hoeveelheid mondkapjes en beademingsapparaten in de zorg, ging hij ineens onderuit.

Het debat werd wel voorgezet, maar zonder Bruins. Die liet al snel weten last te hebben van oververmoeidheid en de intensieve weken. Bruins bedankt iedereen voor de ‘hartverwarmende reacties’. 

In de podcast Achter het Verhaal vertelt politiek verslaggever Peter Winterman over de status van minister Bruno Bruins:

Tijdens het Tweede Kamerdebat over het coronavirus werd minister Bruno Bruins onwel. Hij zakte in elkaar en viel achter het spreekgestoelte
Volledig scherm
Tijdens het Tweede Kamerdebat over het coronavirus werd minister Bruno Bruins onwel. Hij zakte in elkaar en viel achter het spreekgestoelte © videostill