Minister Bruins wordt onwel en verlaat coronadebat: ‘Flauwte door oververmoeidheid’

VideoMinister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) is woensdagavond tijdens het debat in de Tweede Kamer over de uitbraak van het coronavirus in Nederland onwel geworden. Hij zakte even in elkaar, maar kon zelf weer overeind gekomen. Daarna verliet hij het debat om thuis uit te rusten. 

Bruins denkt zelf dat de ‘intensieve weken’ die hij draait hem even teveel zijn geworden. ,,Ik had last van een flauwte door oververmoeidheid en intensieve weken. Inmiddels gaat het weer beter. Ik ga nu naar huis om vanavond uit te rusten, zodat ik morgen weer aan de slag kan om de #coronacrisis zo goed mogelijk te bestrijden,” laat hij via Twitter weten. Hier meldt hij ook dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen die hij kreeg. Nadat Bruins onderuit ging werd hij door zijn collega Wouter Koolmees van Sociale Zaken overeind geholpen. Daarop staakte de Kamervoorzitter het debat tijdelijk. 

Bruins speelt als minister Medische Zorg een prominente rol bij de Nederlandse aanpak om het oprukkende virus tegen te gaan. In het debat in de Kamer werd het hem ook moeilijk gemaakt. Veel Kamerleden zijn ontevreden over zijn inschatting van de tekorten aan beschermingsmiddelen in de zorg en zijn aanpak om die spullen zo snel mogelijk weer te krijgen. Hij deed onder druk van de oppositie een aantal toezeggingen. Het coronadebat duurde al de hele middag.

Op Twitter bedanken veel mensen Bruins voor zijn inzet en wordt hem een spoedig herstel gewenst. ,,Sterkte en rust goed uit, respect!”, schrijft oud-minister Maxime Verhagen. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij schrijft: ,,Sterkte Bruno, rust goed uit. Veel respect voor je tomeloze inzet.” En de bekende voetbaljournaliste Barbara Barend: ,,Veel sterkte en rust goed uit als dat lukt.” En zo zijn er nog honderden reacties van Twitteraars die Bruins een snel herstel toewensen.

Volledig scherm
© Dirk Hol