Herman Tjeenk Willink tijdens een persconferentie over zijn eindverslag gedurende de formatie.
Volledig scherm
Herman Tjeenk Willink tijdens een persconferentie over zijn eindverslag gedurende de formatie. © ANP

Minister van Staat Tjeenk Willink: FVD’er Van Houwelingen ‘bedreigt hele politieke stelsel’

tribunaalrelDe dreigende woorden van FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen aan het adres van zijn D66-collega Sjoerd Sjoerdsma zijn ‘weer een stapje in de betonrot die onze democratische rechtsorde uitholt.’ Dat heeft Herman Tjeenk Willink, minister van staat en voormalig vicevoorzitter van de Raad van State, gezegd in het radioprogramma Met het oog op morgen.

1 reactie

 • John Lonsdale

  2 maanden geleden
  Nou, helaas; als politici het volk niet wil vertegenwoordigen en zelfs bereid zijn iemand die het volk wél vertegenwoordigt, zoals Pieter Omtzigt, 'uit de weg wil ruimen tot een functie elders,' zijn de mogelijkheiden van Nederlanders en de kleinere partijen die hen werkelijk vertegenwoordigen, dusdanig beperkt dat excessen en wanhoopsdaden zich steeds meer zullen manifesteren. Zelfs een aap in de dierentuin zou zoiets moeten kunnen inzien.
 1. Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaatbaar’
  Play
  update/VIDEO

  Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaat­baar’

  Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met fracties over de omgangsvormen in het debat. Aanleiding zijn uitlatingen van Kamerleden van Forum voor Democratie. Zo beet FVD’er Pepijn van Houwelingen D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma woensdag tijdens een debat toe dat hij voor het tribunaal gesleept zal worden vanwege zijn steun aan het coronabeleid van het kabinet.