Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en Minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) tijdens het debat in de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en Minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) tijdens het debat in de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden. © ANP

Ministerie steggelt met Deloitte over dreigende vertraging onderzoek mondkapjesdeal

Het onderzoek naar de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden dreigt vertraging op te lopen. Onderzoeksbureau Deloitte stelt dat ministeries niet snel genoeg met gegevens over de brug komen.

  1. Afrika is een slapende reus die langzaam wakker wordt: in strijd met China voor bodemschatten
    PREMIUM
    2

    Afrika is een slapende reus die langzaam wakker wordt: in strijd met China voor bodemschat­ten

    De Afrikaanse reus ontwaakt: in 2050 zijn er 2,4 miljard Afrikanen op het continent, twee keer zoveel als nu. Zonder Afrikaanse bodemschatten kan Europa zijn klimaatambities wel vergeten. Hoog tijd dus voor een Afrikastrategie, dacht het kabinet. Die ligt er nu, maar zijn we nog wel op tijd? En hoe doe je zaken met landen die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten en al wurgcontracten hebben gesloten met China?