Mona Keijzer verlaat de politiek na coronakritiek: ‘Ik wil geen splijtzwam zijn’

VIDEO'SMona Keijzer verlaat de politiek. Na haar openlijke coronakritiek afgelopen weekeinde werd ze al ontslagen als staatssecretaris, maar nu keert ze ook niet terug in de Tweede Kamer. De CDA-fractie vindt dat haar afwijkende opvattingen niet te verenigen zijn met de partijkoers en vroeg haar om te vertrekken. Dat doet ze, Keijzer geeft haar zetel terug. ‘Maar ik blijf CDA’er'. 

4 reacties

 • j. Senders

  1 jaar geleden
  Ja natuurlijk, die gaat weer lekker een jaar of drie genieten van een ruime wachtgeld uitkering. Dat wordt een leuke kostenpost al die politici die de laatste tijd opgestapt zijn.
 • Martin Jorissen

  1 jaar geleden
  Hier kun je toch duidelijk zien dat de politiek het helemaal niet met elkaar eens is. Het is natuurlijk voor die ondernemers die hier zeer fors benadeeld worden een verschrikkelijke zaak dat hun probleem alleen maar groter wordt door een politiek die het niet eens kan worden. Dit weer typisch Nederland onder bewind van Rutte. Laat ons eindelijk hier een eind aan maken door nieuwe verkiezingen. Dan is gegarandeerd dit probleem opgelost.
 • J.M. Sterk

  1 jaar geleden
  Jammer voor het verlies van Mevr. Keijzer. Naar mijn mening moet over de Covid-19 genomen beslissingen ALLEEN door het OMT dat adviseren. Het OMT is medisch geschoold en weet waar het over praat. Het kabinet lult uit zijn nek en komt zeer ongeloofwaardig over.
 • AN Vlasblom

  1 jaar geleden
  Goed zo Mona. Eindelijk een verstandige tegenreactie!