Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD).
Volledig scherm
Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD). © ANP

Nederland biedt Libanon hulp, Rutte spreekt van ‘afschuwelijke ramp’

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) is ‘geschokt’ door de zware explosie dinsdag in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet. De ontploffing heeft veel slachtoffers gemaakt en een enorme ravage aangericht. Premier Mark Rutte heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en nabestaanden van de ‘afschuwelijke ramp’.

 1. Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

  Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

  De Haagse Hogeschool is maandagavond in ernstige verlegenheid gebracht nadat op sociale media een filmpje verscheen waarin te horen is dat een docente hardop fantaseert over ‘het vermoorden van Thierry Baudet’. Een woordvoerder van de onderwijsinstelling laat aan deze nieuwssite weten dat er intern onderzoek wordt gedaan naar de video. ,,Wij gaan dit uiteraard tot op de bodem uitzoeken. Wij willen precies weten wat er gezegd is.”
 2. Beiroet in puin na gigantische explosie: meer dan 100 doden en 4000 gewonden
  Play

  Beiroet in puin na giganti­sche explosie: meer dan 100 doden en 4000 gewonden

  In de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet heeft dinsdagmiddag een grote explosie plaatsgevonden, vlakbij het historisch centrum. Hierbij zijn zeker 100 doden gevallen, meldt het Libanese Rode Kruis. Zeker 4.000 mensen zijn gewond geraakt, onder wie de vrouw en de dochter van de premier, leden van de internationale vredesmacht Unifil en enkele Nederlanders. Een deel van het havengebied is weggevaagd en de ziekenhuizen zitten overvol.