Nieuwe dierenwet legt bom onder veehouderij en houden huisdieren

VIDEOKonijnen en vogels mogen vanaf 2023 mogelijk niet meer in een hok of kooi worden gehouden. Dat is het gevolg van een nieuwe dierenwet, die vorige week geruisloos is aangenomen door de Eerste Kamer. Minister Carola Schouten (Landbouw) zit ermee in haar maag.

4 reacties

 • Frits vanDijk

  5 maanden geleden
  Ik zie dat er nog nul reacties zijn. Ik vraag me ook af wat er over dit onbesuisde besluit aan verstandigs valt te zeggen. Het heeft mijn angst voor 'Den Haag' nog verder doen toenemen en het werkt zeker niet aan vertrouwensherstel. Dierenwelzijn ligt mij na aan het hart. Maar dat blijkt bij onze politici in zeer ondoordachte handen. Past in de reeks van onvoorstelbaarheden die de laatste jaren in Den Haag zijn gebeurd.
 • Ton Bouw

  5 maanden geleden
  in discussie komen we er niet uit, dus dan maar gewoon afhameren. tja, nu moet je wel discussieren.... wat moet je nu met een Papagaai? ik heb geen oerwoud in mijn achtertuin of balkon.. natuurlijke leefomgeving? koikarpers? de lijst is te lang, en de uitvoering ronduit onmogelijk. ben benieuwd welke onzinnig regelgeving er nog volgt.. ze zijn de weg kwijt in Den Haag.. misschien tijd voor een nieuwe Garmin of TomTom update.
 • annette hermens

  5 maanden geleden
  moet opa nu zijn enige vriend, zijn parkietje, weg doen ......
 • M Faassen

  5 maanden geleden
  Gaan we de dierentuinen dan ook sluiten ? Is ook geen natuurlijke leefomgeving
 1. Walter uit Someren bemiddelt tussen politie en demonstrerende boeren: ‘Ik zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt’
  PREMIUM

  Walter uit Someren bemiddelt tussen politie en demonstre­ren­de boeren: ‘Ik zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt’

  Hij is een Helmonder in hart en nieren en vond de liefde in Someren. Hij leeft op van zijn blaaskapel, is altijd in voor een feestje. Werkte jarenlang als bedrijfsleider voor Aldi en schoolde zich om tot handelaar in maiszaden. Maar boven alles kan Walter Joosten (58) niet tegen onrecht. Kom je aan de boeren, dan kom je aan hem. Hij sloot zich niet voor niets aan bij Farmers Defence Force.