Qatar evacueerde voor Nederland 352 mensen uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel met speciale vluchten. Via Pakistan kwamen 221 mensen naar Nederland toe.
Volledig scherm
Qatar evacueerde voor Nederland 352 mensen uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel met speciale vluchten. Via Pakistan kwamen 221 mensen naar Nederland toe. © AFP/Ministerie van Buitenlandse Zaken Qatar

Nog 573 mensen uit Kaboel weggehaald na einde evacuatiemissie

Sinds het einde van de Nederlandse militaire evacuatiemissie in Kaboel zijn nog eens 573 mensen uit Afghanistan naar Nederland gekomen. Zij wisten het land te verlaten via vluchten naar Qatar of over land naar Pakistan.

  1. Oud-voorzitter defensievakbond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’
    PREMIUM
    Dit was 2021

    Oud-voorzitter defensie­vak­bond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’

    In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: de evacuatie uit Kaboel. Voor Anne-Marie Snels staat heel 2021 in het teken van de evacuatie van lokale tolken en bewakers die Nederland hebben geholpen bij de missie in Afghanistan. ,,We hebben mensen laten vallen als een baksteen’’, zegt de oud-voorzitter van de defensievakbond AFMP.