Gideon van Meijeren (FvD).
Volledig scherm
Gideon van Meijeren (FvD). © ANP

OM bekijkt uitspraken FvD-Kamerlid over revolutie bij parlement

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat de uitspraken bekijken van FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren over een ‘fluwelen revolutie’ die de regering ten val zou moeten brengen. Dit meldt een woordvoerder. Dit weekend verscheen een video waarin hij zei te ‘hopen’ dat mensen ‘bij wijze van spreken naar het parlement’ zouden trekken.

  1. Yeşilgöz haalt in lezing uit naar Baudet en Van Meijeren: ‘Ze maken antisemitisme salonfähig’

    Yeşilgöz haalt in lezing uit naar Baudet en Van Meijeren: ‘Ze maken antisemi­tis­me salonfähig’

    Justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft in de Ronny Naftaniel-lezing, ingesteld door het Joods Humanitair Fonds, haar zorgen geuit over groeiend antisemitisme. In de lezing verwees ze ook naar Forum voor Democratie. FVD-leider Thierry Baudet en Kamerlid Gideon van Meijeren maken middels ‘hondenfluitjes’ antisemitisme ‘salonfähig’, aldus de minister, zonder hen direct bij naam te noemen.
  2. Onderzoek trekt harde conclusies over verzamelen data door landmacht tijdens corona

    Onderzoek trekt harde conclusies over verzamelen data door landmacht tijdens corona

    Een onafhankelijke commissie trekt harde conclusies over de eenheid van de landmacht die tijdens de pandemie informatie over de impact van corona verzamelde en analyseerde. Voor de activiteiten van de eenheid ‘was geen juridische grondslag en dat is voor de krijgsmacht ontoelaatbaar’, schrijft de commissie onder leiding van Harm Brouwer, voormalig voorzitter van het college van procureurs-generaal.