Premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers (D66) bij hun eerste gezamenlijke coronapersconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers (D66) bij hun eerste gezamenlijke coronapersconferentie. © ANP

Omikron kan tot 100.000 infecties per dag leiden, maar wat gebeurt er op de ic's? ‘Model is te pessimistisch’

modellenBijna twee jaar lang ging het vooral over ziekenhuisopnames en de druk op de ic's. Maar dat was vrijdagavond opeens anders: minister Ernst Kuipers (D66) sprak vooral over torenhoge aantallen omikroninfecties. Waarom? En wat moeten ziekenhuizen dan verwachten?

2 reacties

  • Bert van der Sanden

    4 maanden geleden
    Je slaat de spijker op zijn kop Pieter. De verkokerde blik van het OMT is ook nog eens vertroebeld. Laat iedereen maar besmet raken. In dit veronderstelde tempo is groepsimmuniteit binnen afzienbare termijn gerealiseerd en vallen alle argumenten om te reguleren weg. Alleen vrees ik dat er dan wel iets anders zal worden verzonnen ….
  • Pieter Brinkman

    4 maanden geleden
    Met een test capaciteit van ca. 100.000 per dag zou dus 100% positief getest moeten worden, wat zeer onwaarschijnlijk, zoniet, uitgesloten is. Angst al drijfveer voor onterechte aannames van een clubje mensen die zich 'deskundig' noemen verziekt de samenleving. Eigenlijk beschamend dat op basis van onterechte speculaties verkeerde beslissingen worden genomen. Vervang de leden van het OMT door mensen met een eerlijk inzicht in wat gebeurt. Het ego van het huidige team is genoeg gekieteld.