Winkelend publiek tijdens de koopzondag in het centrum van Amsterdam.
Volledig scherm
Winkelend publiek tijdens de koopzondag in het centrum van Amsterdam. © ANP

OMT maakt verdere draai: mondkapjes mogelijk toch nuttig

Het gebruik van mondkapjes in publieke binnenruimtes zorgt er wellicht voor dat mensen minder bloot worden gesteld aan coronavirusdeeltjes, waardoor ze een mildere infectie oplopen. Dat schrijft het OMT in een vannacht gepubliceerd advies aan het kabinet.  

  1. Commissie-Sorgdrager begint ‘hopelijk’ voor eind dit jaar aan onderzoek Hawija

    Commissie-Sorgdrager begint ‘hopelijk’ voor eind dit jaar aan onderzoek Hawija

    Het is nog niet bekend wanneer de commissie onder leiding van Winnie Sorgdrager begint aan het onderzoek naar de burgerslachtoffers die in 2015 vielen bij een Nederlandse F-16-aanval in het Iraakse Hawija. Sorgdrager is nog bezig met het samenstellen van de rest van de commissie, zei minister Ank Bijleveld van Defensie vandaag in de Tweede Kamer. Ze hoopt dat Sorgdrager voor het eind van het jaar met haar onderzoek kan starten.
  2. Alle nieuwe maatregelen op een rij

    Alle nieuwe maatrege­len op een rij

    Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben zojuist namens het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Ze zijn bedoeld om de stijgende lijn aan besmettingsgevallen en ziekenhuisopnames af te vlakken. Feitelijk gaan we naar een gedeeltelijke lockdown’’, zei de premier, ,,en we verwachten dat de maatregelen nodig zijn voor minstens vier weken’’. We zetten alle landelijke maatregelen en dringende adviezen hieronder op een rij. Ze gaan woensdagavond (14 oktober) om 22.00 uur in.