Volledig scherm
PREMIUM
Oud-ambassadeur en voormalig speciaal gezant voor Syrië, Koos van Dam. © Marco de Swart

Oud-Syriëgezant: ‘Na een half miljoen doden zijn we straks weer terug bij af’

Als iemand weet hoe ingewikkeld de situatie in Syrië is, is het wel oud-Syriëgezant Koos van Dam. ,,De Nederlandse politiek ziet het wel erg zwart-wit.”

Voormalig topdiplomaat Koos van Dam had niet eens verwacht dat de Turkse president Erdogan de Amerikaanse vicepresident Pence nog had willen ontvangen, nadat Erdogan naar verluid een brief van president Trump verfrommeld in de prullenbak gooide. Maar toch werd er na onderhandelingen tussen de VS en Turkije opeens een staakt-het-vuren afgekondigd. ,,Nu venten de Amerikanen en Turken de wapenstilstand aan beide kanten uit als een topprestatie van de eigen president.”

  1. Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen
    VIDEO

    Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen

    Racisme kan alleen succesvol worden aangepakt als iedere Nederlander daarbij helpt. Dat zei premier Mark Rutte vanmiddag in de Tweede Kamer, waar hij door de oppositie heen was geroepen om ‘leiderschap’ te tonen rond het racisme-incident tijdens een voetbalwedstrijd dit weekend. ,,Heb niet de illusie dat we dit oplossen met wetgeving alleen. Dat kan alleen als we met 17 miljoen mensen zeggen: Dit accepteren we niet meer.’’