Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) tijdens een persconferentie.
Volledig scherm
Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) tijdens een persconferentie. © ANP

Oud-verkenners door het stof: ‘Onze diepgevoelde excuses’

De uitgelekte verkennersnota is een pijnlijke misser en had nooit zo mogen worden opgesteld, erkennen de voormalige verkenners. Dat over Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) ‘functie elders’ geschreven werd, is ‘zeer ongepast’. 

7 reacties

 • Ton vd Steen

  1 jaar geleden
  Geluk bij een ongeluk. Het laat zien hoe de Nederlandse politiek werkt. Mijn vertrouwen in de politiek is helemaal verdwenen. Sorry zeggen en weer verder. We leven in een zogenaamde democratie en het land krijgt wat het verdiend.
 • F.R.E. Van der looij

  1 jaar geleden
  Proberen nu Rutte en Kaag uit de wind te houden, vuil politiek spelletje
 • Jack van Mol

  1 jaar geleden
  Politiek is door de uitgelekte papieren steeds meer een slangenkuil. Vieze spelletjes daar zit de gewone kiezer niet op te wachten. Nieuwe verkiezingen?
 • Peter Bijnen

  1 jaar geleden
  Ik ben ervan overtuigd dat hier meer speelt dan alleen maar "een notitie" van deze twee faalhazinnen. Zo'n opmerkimg ontstaat namelijk niet zo maar. Er liggen zeker ondergestopte feiten aan ten grondslag maar de vraag is of we er ooit achter komen. Intussen kunnen we alleen maar gissen wie van de huidige politici baat heeft bij het vertrek van Omzicht. Ik kan er wel een stuk of drie bedenken.
 • Jan Koonings

  1 jaar geleden
  De zwarte Piet alleen aan mevr. Ollongren geven is nogal bedenkelijk. Iemand moet hals over kop met Corona vertrekken, heeft haar aantekeningen per ongeluk leesbaar, en een journalist schendt haar privacy door haar privé aantekeningen te stelen. En de CDA-top is natuurlijk de echte veroorzaker van deze ophef!