Pieter Omtzigt breekt met CDA, wil door als onafhankelijk Kamerlid

CDA BREUKPieter Omtzigt stapt uit het CDA. Na het uitlekken van zijn aanklacht tegen de partijtop ziet hij geen andere optie dan een breuk. Omtzigt wil wel in de Tweede Kamer blijven als onafhankelijk Kamerlid. Zijn exit brengt het CDA in problemen.  

7 reacties

 • Erik Groothoff

  1 jaar geleden
  De scheldkanonnade in de appjes is tegenwoordig inharent aan social media. Maar het CDA als partij van normen en waarden moet de afzenders achterhalen en als lid royeren. Dan sta je ook echt voor je princiepes. Dan ben je geloofwaardig wat al lang niet meer het geval is. De eerste stap op weg naar herstel van vertrouwen.
 • Carel Dahmen

  1 jaar geleden
  Diegene die de notitie openbaar heeft gemaakt is duidelijk uitgegaan van het effect van afsplitsing (selffulfilling professie ) als resultaat. Zeer kwalijk gedrag. Hoop dat schade beperkt blijft voor CDA en wens Pieter een goed herstel toe.
 • J Kengen

  1 jaar geleden
  Het zou me niet verbazen als de memo van de heer Omtzigt bewust gelekt is door de slangenkuil. Wat zullen de bobo's bij het CDA blij zijn dat ze een echte VOLKSVERTEGENWOORDIGER kwijt zijn.
 • Ingrid Hogeweg

  1 jaar geleden
  Alles gaat fout bij het CDA sinds ultra rechtse Hoekstra partijleider is geworden. Ik geef Omtzicht groot gelijk, alleen kan hij veel meer voor het volk doen.
 • Willem Dubbeldam

  1 jaar geleden
  In plaats dat een partij trots is zo iemand in hun midden te hebben als Pieter Omtzigt, die de 'titel' volksvertegenwoordiger weer inhoud heeft gegeven, wordt hij beschimpt en tegengewerkt. Dit heeft hem uiteindelijk doen kiezen om de partij te verlaten. E.e.a. geeft maar weer aan dat de C(hristelijk) van CDA maar een uiterst dun laagje vernis is. Opkomen voor de zwakkere en het onrecht in de samenleving is duidelijk niet aan deze partij besteed.