Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, tijdens een debat.
Volledig scherm
Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, tijdens een debat. © ANP

Prijsplafond op energie: gemiddeld gezin hoeft niet meer dan 290 euro per maand te betalen

De energierekening van burgers gaat vanaf 1 november omlaag. Een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en stroom gebruikt is dan 290 euro per maand aan energie kwijt.

9 reacties

 • Egitte van Hoek

  2 weken geleden
  Ik de moeder van Egitte zit 24 uur 7 dagen aan de zuurstof En ben ook in het bezit van een scootmobiel aan de stroom 24 uur ?? Verplicht
 • thieu van bokhoven

  2 weken geleden
  Energie prijzen in oktober 50% omhoog nog vlug even zakken vullen energiebedrijven dit was al bekend bij de onderhandelingen met regering!
 • christel evers

  2 weken geleden
  Het prijsplafond voor gas 1,5 euro per m3 is nog te snappen, dit is namelijk de helft van de marktprijs op dit moment, Het prijsplafond voor electra van 70 ct per kWh slaat nergens op. Dit is een hogere prijs als de huidige marktprijs! In verhouding tot gas betaal je dan 4,7 keer zoveel voor electra dan voor gas. Immers 1 m3 gas staat gelijk aan 9 kWh electra. Voor de crisis was de verhouding gas/ electra 2 tot 3 . Aangezien een warmtepomp een COP van 4 tot 5 heeft, is dit niet meer rendabel
 • Frank Meegdes

  2 weken geleden
  Een gemiddeld huishouden van 4 personen gebruikt minimaal het dubbele.
 • antonien steijvers

  2 weken geleden
  En als je maar heel weinig verbruikt?
 1. Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding
  Prijsplafond
  2

  Energiere­ke­ning bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

  Een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.