Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, tijdens het debat in april over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, tijdens het debat in april over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden. © ANP

Spoedprocedure in Kamer om alsnog vrijgeven appjes De Jonge in Sywert-deal

De Tweede Kamer gaat zich buigen over de vraag of het ministerie van Volksgezondheid (VWS) alsnog moet worden gedwongen berichtenverkeer over de Sywert-deal vrij te geven. Het gaat onder meer om appjes van ex-minister Hugo de Jonge en topambtenaren. Het ministerie weigert dat tot dusver en betaalt liever een dwangsom, die inmiddels is opgelopen tot 15.000 euro. 

2 reacties

 • jacqueline Schijver

  2 maanden geleden
  Pure minachting en arrogantie naar de belastingbetalers toe dit . Schandalig en bewijst maar weer eens dat ze overal lak aan hebben en doen wat ze zelf willen ,om te kotsen dit !
 • GAC Esch

  3 maanden geleden
  Dit is helemaal van de zotte. Het vertrouwen in de politiek is al ver zoek en dit voorval bevestigt de argwaan die mensen hebben t.a.v. onze politieke leiders. Het doen en laten van onze regering ligt weer onder vuur. Er was hier een kans om het vertrouwen wat op te poetsen maar men kiest wederom voor onduidelijkheid. De bittere smaak die hier uit voortkomt zal zeker nog lang nadreunen. Het vertrouwen in de politiek krijgt wederom een knauw, voeding voor de oppositie om hier op in te gaan.
 1. Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija
  podcast

  Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija

  De nieuwe en de vorige Tweede Kamervoorzitter kregen het deze week aan de stok, nadat in het geheim een onderzoek naar klachten over Khadija Arib (PvdA) bleek te zijn uitgevoerd. De ruzie ging gepaard met felle beschuldigingen, maar wat gebeurde en nou achter de schermen? En terwijl die twist de gemoederen bezig heeft gehouden, is een nog explosiever dossier in de laatste fase: Johan Remkes komt woensdag met zijn bevindingen over de stikstofcrisis.