Belangrijke bedrijven zoals voedselleveranciers of universiteiten kunnen nu nog geautomatiseerd niet gewaarschuwd worden als zij aangevallen worden. Het kabinet wil dit wel.
Volledig scherm
Belangrijke bedrijven zoals voedselleveranciers of universiteiten kunnen nu nog geautomatiseerd niet gewaarschuwd worden als zij aangevallen worden. Het kabinet wil dit wel. © Videostill

Straks alsnog: alarm van overheid bij cyberaanval op bedrijf

Bedrijven die gevaar lopen door hackers te worden aangevallen, worden vanaf vandaag gewaarschuwd door de overheid. Dit najaar wordt een select groepje firma’s ook automatisch gealarmeerd als er een geríchte aanval op hen wordt uitgevoerd.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”