Sywert van Lienden deed voor het eerst zijn verhaal bij Buitenhof.
Volledig scherm
Sywert van Lienden deed voor het eerst zijn verhaal bij Buitenhof. © VPRO

Sywert: ‘Ik had van de daken moeten schreeuwen dat er winst gemaakt werd’

Sywert van Lienden trekt (enigszins) het boetekleed aan. ,,Ik had van de daken moeten schreeuwen dat er winst gemaakt werd’’, zegt hij over zijn lucratieve mondkapjesdeal. Hij stelt dat het geld ‘een maatschappelijke bestemming’ gaat krijgen. 

3 reacties

 • Frans Vogels

  2 maanden geleden
  We gaan het zien hoeveel er 'aan de strijkstok' blijft hangen bij die leugenaar! Hij dacht hier een gouden deal te hebben gemaakt waarbij hij het hardste zou lachen, maar dat lachen is hem inmiddels gedeeltelijk vergaan! Mijn advies: blijf hem (en zijn companen) op de voet volgen, totdat elke cent ook daadwerkelijk aan het maatschappelijke belang is uitgegeven!
 • J van Wijck

  2 maanden geleden
  Bij Buitenhof wilde hij geen antwoord geven op gestelde vragen, draaide om de waarheid heen en zat domweg te liegen. Hij is er op basis van verdraaide, achtergehouden en/of onvolledige informatie vandoorgegaan met € 9.000.000 aan belastingeld. Zijn partners in crime ieder voor € 5.000.000. En dat die zeiksmoes an het eind, die 9 miljoen gaat naar een stichting met een goed doel. Wie is degene die binnen de stichting de middelen beheert? Van Lienden. Heb je het ooit zo zout gegeten?
 • Dick Suurland

  2 maanden geleden
  Sywert zegt dat hij het geld gaat beleggen en van de opbrengst goede doelen te gaan steunen. Indien het beleggen een negatieve opbrengst heeft, wat gaat er dan naar de goede doelen. Blijft het oorspronkelijke bedrag onaangeroerd? Het blijft al met al een sprookje. Ben erg benieuwd naar de reactie van het CDA en van de Heer van Rijn (Partij van de Arbeid). De topambtenaren blijven uiteraard weer buiten schot!?!?