De ontmoeting waar Neelie Kroes voor ijverde: premier Rutte, toenmalig Uber-ceo Travis Kalanick en Neelie Kroes tijdens een reis van Rutte aan Silicon Valley.
Volledig scherm
De ontmoeting waar Neelie Kroes voor ijverde: premier Rutte, toenmalig Uber-ceo Travis Kalanick en Neelie Kroes tijdens een reis van Rutte aan Silicon Valley. © ANP / ANP

Uber-klokkenluider: Geheime belastingdeal met Nederland was ‘sweet’

Via een ‘warme, gezellige relatie’ heeft de Belastingdienst het vervoersbedrijf Uber actief geholpen belasting te ontwijken. Daardoor zou Uber in ons land slechts 0,25 procent over een groot deel van zijn winstbelasting hoeven betalen.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.