Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken, woensdag bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad, die eerder plaatsvond in verband met Hemelvaart.
Volledig scherm
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken, woensdag bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad, die eerder plaatsvond in verband met Hemelvaart. © ANP/Remko de Waal

Verkiezingen in coronatijd: andere inrichting stemlokaal, briefstemmen of uitstel

Als het door het coronavirus niet mogelijk is om de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 te houden, kan de stembusgang met maximaal één jaar worden uitgesteld. Het kabinet laat onderzoeken hoe kiezers veilig kunnen stemmen in de 1,5 metersamenleving en of briefstemmen een alternatief kan zijn.

 1. Lopen herindelingsverkiezingen dit najaar in Boxtel, Haaren, Oisterwijk en Vught gevaar door ‘corona’?

  Lopen herinde­lings­ver­kie­zin­gen dit najaar in Boxtel, Haaren, Oisterwijk en Vught gevaar door ‘corona’?

  BOXTEL/HAAREN/VUGHT - Ligt er een noodscenario klaar voor de herindelingsverkiezingen dit najaar in Boxtel, Haaren, Oisterwijk en Vught? Wat gebeurt er als de huidige coronamaatregelen langer duren dan voorzien? Henk Krol, fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie 50Plus, stelde staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken soortgelijke vragen over de nieuwe gemeente Eemsdelta. Vragen die ook van toepassing zijn op verkiezingen in deze regio.
 1. Docent Ton van Haperen uit Eersel: 'Qua leiding zijn de leraren in de steek gelaten'
  Play

  Docent Ton van Haperen uit Eersel: 'Qua leiding zijn de leraren in de steek gelaten'

 2. Bruls: 'Met vuurwerk rondlopen wordt strafbaar'
  Play

  Bruls: 'Met vuurwerk rondlopen wordt straf­baar'