D66-Kamerlid Lisa van Ginneken in gesprek met minister Franc Weerwind voor aanvang van het Kamerdebat over de wijziging van de transgenderwet.
Volledig scherm
D66-Kamerlid Lisa van Ginneken in gesprek met minister Franc Weerwind voor aanvang van het Kamerdebat over de wijziging van de transgenderwet. © ANP

Wijziging transgenderwet wankelt: ‘Wij twijfelen, de drempel voor ander geslacht in paspoort is al laag’

UPDATEEen meerderheid voor de wijziging van de transgenderwet raakt uit zicht. Coalitiepartij CDA is tegen, de VVD blijkt ook uiterst kritisch. Het kabinetsplan om de geslachtskeuze in het paspoort te vereenvoudigen, wankelt daardoor.

  1. CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school
    1

    CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school

    Mobiele telefoons moeten worden verboden in klaslokalen van basis- en middelbare scholen, vindt het CDA. Veel scholen hebben al regels om het gebruik van mobieltjes in de klas tegen te gaan, maar dat is nu een lappendeken dat leidt tot onduidelijkheid en discussies. Daarom is het beter om landelijk een wettelijke norm te stellen en het daarna aan scholen zelf over te laten hoe ze dit verbod in de praktijk invullen, meldt een CDA-woordvoerder na een bericht van RTL Nieuws.