Geert Wilders van de PVV sprak twee weken geleden met informateur Herman Tjeenk Willink (PvdA). Over diens werkwijze is hij allerminst te spreken.
Volledig scherm
Geert Wilders van de PVV sprak twee weken geleden met informateur Herman Tjeenk Willink (PvdA). Over diens werkwijze is hij allerminst te spreken. © ANP

Wilders: ‘Tjeenk Willink moet terug op rechte pad of anders weg’

VIDEOVolgens PVV en JA21 houdt informateur Herman Tjeenk Willink zich niet aan zijn opdracht om vertrouwen te herstellen. ,,Als hij niet terugkeert op het rechte pad is het beter dat er iemand anders komt”, aldus PVV-leider Geert Wilders. Een Kamermeerderheid wil echter dat de minister van staat eerst zijn karwei afmaakt. 

  1. De ‘oorlogsheld’ Zelenski heeft ook een heel duister kantje
    Podcast Politiek dichtbij

    De ‘oorlogs­held’ Zelenski heeft ook een heel duister kantje

    Hoe zat het nou met die sms’jes van Rutte op die stokoude Nokia 301, wilde de Tweede Kamer weten deze week. Helderheid kwam er niet, want met het wantrouwen tegen de premier, de richtlijn én de archiefwet loopt er van alles door elkaar. Ondertussen verscheen een pikant boek over president Zelenski dat ook de schijnwerper zet op zijn duistere verleden, hoezeer hij momenteel ook in de smaak valt bij westerse politici.