Wilders: We zijn de meest democratische partij van Nederland

VideoEr zijn genoeg PVV-kandidaten in Brabant om daar volgend jaar mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar is partijleider Geert Wilders van overtuigd, zei hij vanavond tijdens zijn bezoek aan het Brabantse Sint Willebrord. Hij bedankte daar zijn achterban voor alle steun tijdens de verkiezingen. De politicus werd met open armen ontvangen. 

Quote

We bepalen niks in Den Haag. We zijn de meest democrati­sche partij van Nederland, omdat we dat jullie laten doen

Geert Wilders
Volledig scherm
© ANP

Zijn partij kon in de Brabantse gemeente Rucphen tijdens de verkiezingen op 15 maart rekenen op maar liefst 38,9 procent van de stemmen. Wilders bezocht het kerkdorp St. Willebrord om de inwoners te bedanken voor hun vertrouwen.

Tijdens een speech in een klein buurthuis probeerde hij alvast wat potentiële kandidaat-raadsleden over te kunnen halen zich aan te melden. ,,We doen voor het eerst mee, dus je hebt geen politieke ervaring nodig", aldus Wilders, die wel wat heeft geleerd van de problemen met zijn fractieleden op landelijk niveau. ,,Uiteraard gaan we die mensen wel trainen en opleiden en ze niet zomaar in de gemeenteraad laten zitten." 

Om de avond een nog wat feestelijker tintje te geven bracht Wilders een grote taart mee, die hij zelf aansneed. Daar scoorde hij punten mee. ,,Weer eens wat anders: een politicus die iets komt brengen in plaats van halen", merkt een vrouw op. Maar belangrijker lijkt te zijn dat Wilders de moeite heeft gekomen naar de kleine plaats te komen en voor iedereen de tijd nam. ,,Ik heb jaren Den Uyl gestemd, maar die kwam Amsterdam niet uit", zegt een andere toeschouwer. 

Democratisch

Wilders riep de lokale kandidaten op hun eigen verkiezingsprogramma te schrijven: ,,De punten die belangrijk zijn voor de gemeenschap hier. We bepalen niks in Den Haag. We zijn de meest democratische partij van Nederland, omdat we dat jullie laten doen."

De PVV was bij de verkiezingen in 2012 ook al de grootste in Rucphen met 27,4 procent van de stemmen, maar nu koos maar liefst 38,9 procent van de dorpelingen voor de politieke koers van Geert Wilders. Op gepaste afstand volgt de VVD met 19,6 procent.

Volledig scherm
© ANP