PVV’er Geert Wilders wil dinsdag naar de rechtszaak tegen de Pakistaan die ervan wordt verdacht dat hij een terroristische aanslag op de politicus wilde plegen.
Volledig scherm
PVV’er Geert Wilders wil dinsdag naar de rechtszaak tegen de Pakistaan die ervan wordt verdacht dat hij een terroristische aanslag op de politicus wilde plegen. © ANP

Wilders wil naar rechtszaak van Pakistaan die aanslag op hem beraamde

PVV’er Geert Wilders is van plan om dinsdag naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol te gaan. Dan speelt de zaak van de man die ervan verdacht wordt dat hij een terroristische aanslag wilde plegen op de politicus. 

De Pakistaan Janaid I. werd op 28 augustus vorig jaar aangehouden op het Centraal Station in Den Haag. Een dag ervoor zou hij op Facebook een filmpje hebben gezet waarin hij in het Pakistaans een aanslag aankondigde op de PVV-leider of de Tweede Kamer. Aanleiding was de cartoonwedstrijd voor spotprenten van de profeet Mohammed die Wilders had uitgeschreven. 

De zaak tegen de 27-jarige I. staat voor maandag en dinsdag gepland. Wilders is maandag verhinderd, maar wil dinsdag graag indien mogelijk ‘de verdachte in de ogen kijken’. ,,Dit soort types zorgen ervoor dat ik deze maand al 15 jaar mijn vrijheid kwijt ben”, laat hij in een reactie weten. 

Quote

Dit soort types zorgen ervoor dat ik deze maand al 15 jaar mijn vrijheid kwijt ben

Geert Wilders, PVV-leider

De strafeis tegen de Pakistaan wordt dinsdag verwacht. De rechtbank Den Haag is voor deze zaak uitgeweken naar de extra beveiligde locatie op Schiphol. 

Wilders bezoekt die rechtbank regelmatig zelf als verdachte. Hij staat momenteel in hoger beroep terecht in het ‘minder Marokkanen’-proces. Hij schrijft daarover op Twitter: ,,Zelfde extra beveiligde rechtbank Schiphol, zelfde zaal als altijd alleen deze keer niet als verdachte maar als bedreigde. Bizar.” Deze zaak gaat in december verder, er is een boete van 5000 euro tegen hem geëist. 

Bekijk hieronder het filmpje dat op Facebook is geplaatst.