Pieter Omtzigt (CDA) in het gebouw van de Tweede Kamer.  In een 76-pagina’s tellend memo haalt hij uit naar zijn partij en leider Wopke Hoekstra.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt (CDA) in het gebouw van de Tweede Kamer. In een 76-pagina’s tellend memo haalt hij uit naar zijn partij en leider Wopke Hoekstra. © ANP

Woede Omtzigt gistte al sinds 2012: 'Soms heb ik het gevoel dat ik kennelijk niet goed genoeg ben’

CDA-prominent Pieter Omtzigt somt in het 76 pagina’s tellende memo een ongekende reeks van grieven en onvrede op over zijn eigen partij. Sommige beschuldigingen bedreigen het leiderschap van Wopke Hoekstra – en de eenheid van de partij.

  1. Kamer wil toch onderzoek naar mogelijke rol Oranjes in zaak-Poch

    Kamer wil toch onderzoek naar mogelijke rol Oranjes in zaak-Poch

    De Tweede Kamer wil alsnog een onafhankelijk onderzoek naar de mogelijke beïnvloeding vanuit het Koninklijk Huis in de strafzaak van de Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch. Een motie van D66, SP en PvdA die het demissionaire kabinet daartoe oproept, haalde een meerderheid. Poch zat acht jaar lang vast in Argentinië op verdenking van medewerking aan dodenvluchten in de jaren tachtig, waarbij tegenstanders van het dictatoriale regime boven zee uit vliegtuigen werden gegooid.