Volledig scherm
Luiz Beto da Silva. © Joep Leenen/Pro Shots

Beto da Silva keert terug bij Jong PSV

Het was voor niemand prettig om te zien hoe Luiz 'Beto' da Silva eind juli van het veld ging bij Jong PSV. Voor hemzelf was zijn kwetsuur uiteraard nog het meest vervelend. In een oefenwedstrijd met het beloftenteam tegen Anderlecht (onder 23) liep hij een fikse hoofdwond op. Hevig bloedend ging hij van het veld, waarna in het ziekenhuis werd geconstateerd dat het gelukkig wel meeviel.

Beto wilde zelf de volgende dag alweer beginnen met trainen, maar dat leek de medische staf niet zo verstandig. Er staan voor dit soort blessures protocollen en dus moest de 19-jarige aanvaller in ieder geval een week niks doen. Daarna is goed bekeken of hij nou wel of geen zware hersenschudding had overgehouden aan het duel tijdens de wedstrijd met Anderlecht.

In eerste instantie wilde de Peruaanse voetbalbond Beto twee weken geleden opeisen voor interlands, maar na overleg met PSV is daarvan afgezien en heeft de aanvaller in Eindhoven rustig aan zijn herstel kunnen werken. Morgen tegen FC Dordrecht is hij terug bij de wedstrijdselectie van Jong PSV. Tot nu toe heeft het PSV-publiek hem nog niet veel in actie kunnen zijn, hij kwam ook pas deze winter over uit Peru, maar duidelijk is wel dat de jongeling in balbezit absoluut kwaliteiten heeft. De komende maanden mag hij proberen toe te werken naar een officieel debuut in het eerste elftal. Of het daarvan gaat komen? Daar twijfelt bijna niemand aan.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
2302 stemmen