Volledig scherm
© ANP

Blessure Locadia, absentie spits een gemis bij PSV?

Het ontstellende optreden van PSV in de voorhoede is al weken voer voor analyses. Iedereen die de club volgt, kan de rekensommen onderhand wel dromen. Vier goals in zes thuiswedstrijden in de eredivisie: PSV-onwaardig is ook binnen de club het oordeel.

In uitwedstrijden krijgt PSV vaak nog de ruimte om te counteren en is het doelpuntengemiddelde normaal. Dat counteren kon bijvoorbeeld tegen NEC en in mindere mate tegen Vitesse. Thuis krijgt PSV geen centimeter cadeau en heeft de ploeg voorin enorme problemen. Daarover zijn inmiddels tal van verklaringen te lezen geweest, waaronder bijvoorbeeld het verhaal dat Luuk de Jong en PSV het moeilijk hebben door het wegvallen van Jürgen Locadia. De Jong gaf vorige week zelf aan dat hij vaak in de bal komt en dat anderen daarvan moeten kunnen profiteren. Vorig seizoen dook Locadia dan vaak vanuit de linkerkant centraal op en dit seizoen heeft PSV in feite geen spits als De Jong als aanspeelpunt wil fungeren. De automatismen in de afstemming met Locadia zijn weggevallen en dat hij niet meer aanwezig is, heeft ook gevolgen voor het spel van de linksback, die de afgelopen twee jaar wel eens een bal meer dan aardig voorslingerde.

Voetbaltechnisch en -tactisch valt er van alles te zeggen, feit blijft natuurlijk ook dat De Jong en een aantal anderen (Guardado, Pröpper) niet de vorm van vorig seizoen etaleren. Pröpper deed dat lang wel, maar zakte de afgelopen weken ook weg. De komende twee weken zal het drietal de vereiste vorm bij PSV en/of interlands moeten zien terug te vinden.
poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1498 stemmen