Volledig scherm
EPA

Curieus: Handgemeen waarbij speler van Jong PSV in stadion Helmond Sport wordt geslagen

Een curieus incident gisteravond tijdens Helmond Sport-Jong PSV. Na afloop van de wedstrijd werd voor ons (twee journalisten van het ED) duidelijk dat een speler van Jong PSV (Laros Duarte) tijdens de wedstrijd is geslagen in het supporterscafé van de thuisclub. Het voorval kwam mij en mijn collega die Helmond Sport volgt (en ook anderen) al snel na de wedstrijd ter ore. Het kon eigenlijk niemand ontgaan die in de catacomben stond, omdat zich rondom de kleedkamers drie agenten bewogen die het verhaal van Duarte en team-manager Pieter Busscher van Jong PSV wilden opnemen. Bij de aanwezigen zorgde het voor opwinding, aangezien het tamelijk uitzonderlijk is dat een speler in het stadion wordt geslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek en er zijn video-beelden opgevraagd, werd vanuit Helmond Sport bevestigd. Over de dader kon niemand iets zeggen.

Wat er precies is voorgevallen, kon of wilde niemand met een officiële functie vertellen. Genoeg verhalen van de aanwezigen, maar het heeft voor ons weinig zin om te speculeren. Het gaat immers om wat er werkelijk is gebeurd en niet wat er zou kunnen zijn gebeurd. PSV wilde zelf niets zeggen over het incident en dat maakt het lastig om te achterhalen wat er aan de hand was. Moet het dan wel naar buiten worden gebracht? We hebben er later op de avond met de eindredactie in Eindhoven over geschakeld en het antwoord was unaniem: ja. Het gaat om een duel in het betaald voetbal waar een speler, die weliswaar niet inzetbaar was, in het stadion van de tegenstander is geslagen. Dit zou bij elk ander duel in het profvoetbal een nieuwsbericht zijn en het is niet opportuun om er - omdat het gaat om het beloftenteam Jong PSV - maar niet over te schrijven.

Duarte liep in ieder geval een blauw oog op en of er verdere klachten zijn, wilde niemand bij PSV (mede op verzoek van de speler) zeggen. Een incident dat binnen de club ongetwijfeld nog volop zal worden nabesproken.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
511 stemmen