Volledig scherm
Davy Pröpper, Jetro Willems, Nicolas Isimat-Mirin en Steven Bergwijn druipen teleurgesteld af na de wedstrijd tegen Rostov. © ANP

Davy Pröpper nieuwe koploper in ED-klassement PSV'ers, Brenet tweede

Davy Pröpper is de nieuwe leider in het PSV-spelersklassement dat het ED bijhoudt. De middenvelder hield zijn goede vorm van het begin van dit seizoen vast en is een constante waarde in het elftal van Phillip Cocu. In de officiële duels van PSV (beker, competitie, Champions League) is zijn gemiddelde cijfer een 6,9. Gemeten over alle competities is Pröpper ook de topscorer van PSV, met 5 goals. Luuk de Jong volgt met 4 stuks.

Joshua Brenet is met een gemiddelde van 6,8 in het ED-klassement opgerukt naar plek twee, na een aantal sterke optredens in de defensie. Hij verdrong Santiago Arias de afgelopen weken meerdere malen uit de basis en liet een sterke indruk achter.

Opvallend is dat de scores van Andrés Guardado en Luuk de Jong achterblijven bij die van vorig jaar. Met respectievelijk een 6,4 en 6,2 scoren zij meerdere tienden van procenten lager dan in het afgelopen seizoen, waarin ze in deze fase dichtbij een gemiddelde van 7,0 kwamen.Bart Ramselaar en Daniel Schwaab, beiden niet altijd zeker van een basisplek in Eindhoven, scoren in de duels waarin ze 45 minuten of meer spelen hoog, met respectievelijk een 6,8 en 6,9. Ze hebben in minder dan de helft van de duels 45 minuten of meer gespeeld en komen daarom in het klassement niet voor.

Tussenstand ED-klassement na wedstrijblok 2, na elf wedstrijden (eredivisie 8 duels gespeeld, Champions League 2, KNVB-beker 1).

1. Davy Pröpper 6,9 (10 beoordelingen)

2. Joshua Brenet 6,8 (6 beoordelingen)

3. Jorrit Hendrix 6,7 (9 beoordelingen)

4. Jeroen Zoet, Héctor Moreno 6,6 (beiden 10 beoordelingen)

6. Andrés Guardado, Isimat-Mirin 6,4 (9 en 10 beoordelingen)

8. Santiago Arias 6,3 (6 beoordelingen)

9. Luuk de Jong 6,2 (10 beoordelingen)

10. Jetro Willems 6,1 (10 beoordelingen)

11. Luciano Narsingh 5,8 (8 beoordelingen)

12. Gastón Pereiro 5,7 (7 beoordelingen)


poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1062 stemmen