Volledig scherm
ANP

Druk bij PSV, ook op bekerduel met Sparta

EINDHOVEN - In de competitie heeft PSV een forse achterstand opgelopen op Feyenoord en daardoor staat extra druk op het duel van morgen bij Sparta, net zoals dat zaterdag al het geval was. Opnieuw een bekeruitschakeling in deze fase van het toernooi zou na de recente resultaten wel erg slecht vallen in Eindhoven. Niet dat het toernooi nou zo enorm leeft onder de achterban, maar in dezes fase is iedere meevaller voor het team van Phillip Cocu meegenomen.

De afgelopen twee seizoenen was er bij de achterban ergernis over de wijze waarop PSV uit het bekertoernooi vloog. De ploeg maakte dat later in het seizoen goed door de landstitel te veroveren. PSV hoeft sowieso geen extra ruimte te huren om alle gewonnen KNVB-bekers tentoon te stellen. In de afgelopen 25 jaar was het maar drie keer raak voor PSV. De prijs ging in 1996, 2005 en 2012 naar Eindhoven.

PSV gaat voor de titel en bekerwinst is dus altijd een troostprijs, omdat een ploeg zich daarmee niet kan plaatsen voor de Champions League. Niettemin heeft het toernooi aan belang gewonnen omdat er een vast ticket voor de Europa League-groepsfase aan vastzit.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1237 stemmen