Volledig scherm

Eén PSV-fan woont alle trainingen in Spanje bij

PSV is geen club met een cultuur van besloten trainingen of een club die bekend staat om een potdichte organisatie. Ook deze week waren alle oefensessies van de club in Spanje open en konden supporters en externe pers de trainingen bijwonen. Om nou te zeggen dat het storm liep? Nou nee. Slechts een enkele fan kwam op de clubtrainingen af en er waren bij de meeste sessies meer vertegenwoordigers van PSV Media dan externe journalisten.

Maar één PSV-aanhanger was consequent bij de trainingen in Jerez de la Frontera en achter hem zit toch wel een bijzonder verhaal. Supporter Etienne van der Veeken (50) dook de afgelopen jaren vaker op bij de winterse trainingskampen van zijn club en was ook nu weer langs het veld present met zijn foto-camera. Het is zijn grote hobby, spelers van PSV fotograferen. Hij probeert daarbij gepaste afstand te houden en wil ook niemand in de weg lopen. Getooid in een groen Champions League-shirt van dit seizoen kwam hij deze week goed aan zijn trekken.

De afgelopen jaren gaf Van der Veeken al meerdere malen aan dat het wel eens zijn laatste trainingskamp zou kunnen zijn, vanwege zijn fysieke gesteldheid. Van der Veeken is in 2010 geopereerd omdat er een tumor in zijn alvleesklier was gevonden. Doktoren gaven hem niet al te lang meer. "Daarna kwamen er uitzaaiingen en kwam het nog een keer terug, maar ik ben er nog steeds. Bestralingen en kuren hebben ervoor gezorgd dat ik er nog steeds ben. En ik hoop er volgend jaar en daarna ook nog bij te zijn, al weet niemand het nu meer echt. Het blijft afwachten", gaf hij deze week aan. Het is een leven tussen hoop en vrees, maar Van der Veeken oogt naar buiten toe als een mens met een opgeruimd karakter. "Ik probeer zoveel mogelijk te genieten." Samen met zijn vrouw heeft de in het Belgische Oosteeklo woonachtige Zeeuw deze week een hotel geboekt in Jerez om alle trainingen en wedstrijden van PSV van dichtbij te kunnen zien. Zijn echtgenote vindt het allemaal prima, zo gaf ze deze week aan. "Je komt nog eens ergens."

Ook de verslaggevers merkten Van der Veeken deze week op. Onder anderen Jeroen Kapteijns (De Telegraaf, zie foto) spotte Van der Veeken en zette een foto op Twitter. Een beetje aandacht, waar hij stiekem ook best van geniet.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
34'
0-1
PSVPSV
away logo

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1678 stemmen