Volledig scherm
Jorrit Hendrix. © Joep Leenen/Pro Shots

Hendrix kent zeer sterke start bij PSV

Na elk wedstrijdblok van PSV vallen de berekeningen van Joris Westerbeek al enkele jaren binnen bij het ED. Hij verwerkt alle door de sportredactie (lees Bart Hoffman, Maarten Wijffels en mezelf) gegeven cijfers na ieder duel van PSV. Die cijfer leiden na ieder duel regelmatig tot discussie. Speelt PSV een slecht duel of is er puntenverlies, dan zien sommige fans het liefst zo laag mogelijke punten. Bij een goede prestatie kunnen de cijfers hun vaak niet hoog genoeg zijn.

Opvallend bij PSV is dat Jorrit Hendrix een sterke start kent en gemiddeld een 7,0 scoort. Daarnaast kennen ook Andrés Guardado, Jeroen Zoet en Héctor Moreno een goede seizoensouverture. Hendrix is in dit rijtje een nieuwe naam en scoort voorlopig bijna een punt hoger dan vorig jaar.

Onderin zijn Luciano Narsingh en Jürgen Locadia met een gemiddelde van 5,3 de slechtst scorende basisspelers van PSV. Vorig jaar behoorden zij ook tot de spelers die het laagst beoordeeld werden. Jetro Willems (5,8) doet het ook minder dan vorig seizoen en opvallend is eveneens dat Luuk de Jong met een 5,9 geen hoog gemiddelde haalt. Vorig seizoen zat hij over een heel seizoen gemeten ruim een half punt hoger.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
1604 stemmen