Volledig scherm

Het 'nieuwe' is er wat de Champions League betreft een beetje af

Spreek je deze dagen met PSV-functionarissen, dan geven ze stuk voor stuk aan het enorm druk te hebben. Dat kan geen onzin zijn, gelet op de bedrijvigheid binnen het Philips Stadion. De UEFA neemt het onderkomen van PSV over en let op de allerkleinste details. Het lijkt soms 'niks mag en alles moet' en dat druist enigszins tegen de Brabantse cultuur in.

Bij niks mag, gaat het bijvoorbeeld om de reclame-uitingen in het stadion. Daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten en zelfs het merk Philips met elk zwart plakkertje afgeplakt. Bij alles moet, gaat het om allerlei verplichtingen die de UEFA aan de club stelt. Een Champions League-wedstrijd is in de uren voorafgaand aan de aftrap een tot op de seconde geregisseerde voorstelling, waarbij alles moet kloppen. Los daarvan moet PSV ook zelf de zakelijke relaties goed bedienen en hun magen vullen, de seizoenkaarthouder en incidentele bezoeker tevreden stellen en een goede sfeer in het stadion zien te creëren.

Een routineklus is het voor de PSV'ers bepaald niet, toch merk je in alles dat het 'nieuwe' van de Champions League er weer even af is. Niet dat er geen trots is, integendeel. Vorig jaar was PSV na zeven jaar terug op het hoogste internationale clubpodium, nu wordt dat ook weer een beetje als 'gewoon' beschouwd. In de verdere toekomst kan dat weer anders worden, als de eredivisiekampioen zich niet meer rechtstreeks kan plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
1967 stemmen