Volledig scherm
PSV'er Luuk de Jong wint een kopduel in de Champions League-wedstrijd tegen Rostov. © Maxim Romanov/EPA

Korte kerstvakantie voor PSV'ers

Jong PSV sluit vandaag het jaar af met een wedstrijd in Engeland en heeft daarna acht dagen vakantie. De spelers van PSV 1 waren de beloften woensdag al voor en kregen even vrijaf.

Het humeur onder de kerstboom zal niet al te zonnig zijn, al had het erger gekund voor PSV. De achterstand van 8 punten is zeer fors, maar nog niet onoverbrugbaar. PSV zal zich vooral in thuiswedstrijden sterk moeten verbeteren om nog kans op de titel te maken. Dat de ploeg in de eerste seizoenshelft tegen Heracles, FC Twente en FC Groningen liefst 6 punten afgaf, is voor de landskampioen onacceptabel. Daarnaast stond drie keer slechts een 1-0 op het bord: tegen Sparta, Go Ahead Eagles en AZ.

PSV zal zich eerst moeten bezinnen op de manier van spelen. Gaat de ploeg door met de huidige tactiek, dan zal er waarschijnlijk niet veel verbeteren. Voorin klopt er bijvoorbeeld weinig van de bezetting voor de goal en daarin zal PSV stappen moeten zetten. Het gemis van Jürgen Locadia liet zich voelen en mogelijk moet PSV voor de aanvalslinie een extra speler halen, nu Locadia voorlopig nog niet fit is. Op het middenveld is de roep om Marco van Ginkel alweer te horen, nu Siem de Jong er weer weken uit is. Het is ook niet uit te sluiten dat PSV zich nog oriënteert op het aantrekken van een linksback en een transfer wil doen die het eigenlijk pas in de zomer wilde doen.

2 januari begint voor zowel PSV als Jong PSV de reis naar het trainingskamp en is het weer dagelijks tijd voor transferbespiegelingen. Elf dagen later gaat de eerste divisie alweer van start. Tot die 2e januari wens ik iedereen fijne feestdagen en een gezond 2017 toe.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
834 stemmen