Volledig scherm
PSV. © ProShots

Magie van 'Magic Mike' moet PSV op weg helpen tegen Ajax

In de voorbereidingsweek op de topper tegen Ajax was deze week voor de PSV-selectie ook ruimte voor ontspanning ingepland. Tussen de trainingen door was er woensdagavond de traditionele kerstbijeenkomst van de club, met onder meer het optreden van full-time goochelaar Michael Dekker uit Veldhoven, oftewel ‘Magic Mike’. De trukendoos intrigeerde de ruim tweehonderd personeelsleden van PSV, inclusief de spelersgroep van Phillip Cocu.

Dekker liet onder meer de horloges van Héctor Moreno en Santiago Arias verdwijnen, tot hun eigen verbazing. Hij beloofde de PSV’ers zijn truc uit te leggen als ze zondag in Amsterdam van Ajax winnen. „Als ze dat willen, kom ik daarna nog een keer terug. Misschien is het een kleine motivatie voor ze”, zei hij gisteren hoopvol. „Niet omdat ik zelf voor PSV ben trouwens”, haastte hij zich erbij te zeggen. „Ik ben fan van Feyenoord en vind het gunstiger dat er bij de winterstop twee ploegen op zes punten achterstand van Feyenoord staan.” De Rotterdammers moeten dan zelf nog wel even van Vitesse winnen.
Dat een gelijkspel overmorgen puntenverlies voor twee ploegen betekent en Feyenoord misschien wel beter uitkomt, vond de goochelaar geen argument om van mening te veranderen. Hij geeft regelmatig clinics in het Philips Stadion. „In het verleden heb ik ook bij de afscheidswedstrijden van Phillip Cocu en Mark van Bommel al eens zo’n goochelsessie gedaan met spelers. Bij Van Bommel was dat in 2013 en uit die selectie van toen zijn niet veel spelers meer over.”
Vandaag pakken de PSV’ers de draad in sportieve zin weer op en wordt duidelijk of ze inderdaad, op Jürgen Locadia na, allemaal kunnen aanhaken voor de topper. Met horloges. „Ik heb toch maar besloten om ze terug te geven”, aldus de goochelaar. „Verder reikt mijn invloed ook niet.”

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1194 stemmen