Volledig scherm
- © Pro Shots

Moeilijke tijden, maar geen stapje terug voor Memphis Depay

Geen Memphis Depay dinsdagavond bij Oranje en daar lijkt verder niemand zich druk om te maken. De WK-revelatie van 2014 had nu een van de dragers van het Oranje-elftal moeten zijn, maar is in plaats daarvan bankzitter of tribuneklant bij Manchester United.


De 22-jarige aanvaller bleef in Manchester en kennelijk vond niemand het een goed idee om de 24-voudig international dan maar naar Jong Oranje te sturen, met de mogelijkheid om daar weer eens wedstrijdminuten te maken. Als hij fit was en de stafleden van Mourinho geen bezwaren hadden, heeft hij een kans gemist om weer op niveau actief te zijn en te laten zien wat hij in huis heeft. Jong Oranje-coach Fred Grim sprak in VI uit wel begrip te hebben voor de afwezigheid van Memphis. Dat een stapje terug soms goed en om sportieve redenen zelfs even noodzaak is, daar wil kennelijk niemand aan. Vanuit hiërarchische overwegingen valt dit wellicht te begrijpen, sportief is de voetballer Memphis gebaat bij het spelen van wedstrijden. Niemand hoeft eraan te twijfelen dat hij in Manchester keihard werkt om weer in het elftal te komen, maar het uitstapje naar Wit-Rusland had hij misschien toch even mee moeten pikken.

Zijn laatste goal in de Premier League dateert alweer van eind 2015 en met slechts een minuut competitievoetbal in de benen was hij voor de duels met Griekenland en Zweden begrijpelijkerwijs geen optie voor bondscoach Danny Blind. Hij blijft daardoor op 24 interlands staan en het ziet er niet naar uit dat daar op heel korte termijn iets in gaat veranderen. Memphis moet zich bij Manchester United eerst naar minuten zien te spelen en hopen op een kans van José Mourinho, die recent wel zijn vertrouwen in hem uitsprak.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
1586 stemmen