Volledig scherm
EPA

Narsingh verdient een net afscheid bij PSV

Collega's uit Wales spraken vanmiddag uitgebreid met Luciano Narsingh over zijn stap naar Swansea City. Met een van hen had ik vanmiddag contact vanwege een analyse over de rechtsbuiten. Het viel hem op dat de 26-jarige aanvaller heel dankbaar terugkeek op de periode bij PSV, al was ook in het gesprek met de Welshmen de conclusie van Narsingh dat het voor alle partijen beter was om na 4,5 jaar een nieuwe stap te zetten. Narsingh levert voor PSV geen hoofdprijs, maar in ieder geval nog een kleine 5 miljoen euro op. Dat is een nette prijs voor een speler die nog maar een contract voor een half jaar had, hoewel er wel een toezegging lag om het contract met een jaar te verlengen. De facto kocht Swansea dus een verbintenis van anderhalf jaar af.

De transfer was vandaag na de uitslagen van de medische keuring snel beklonken, waarna Narsingh al werd gepresenteerd. Een van de langstdienende PSV'ers verdwijnt daarmee van De Herdgang. Het blijft altijd even wennen, maar in de voetballerij raast soms een trein voorbij die een of meerdere actoren bij PSV ineens naar een nieuwe bestemming voert.
Ik denk niet dat veel supporters in het Philips Stadion heel rouwig zijn om het vertrek van Narsingh. Toch verdient hij later dit seizoen een net afscheid. Waarom? Narsingh heeft zich keurig aan de afspraak gehouden om voor een behoorlijke transfersom weg te gaan. Daarnaast heeft hij zich ook zeer correct opgesteld nadat hij werd uitgefloten in het Philips Stadion. Geen rare manieren of gebaren, geen vingers voor de mond. Nee, hij was kritisch op zichzelf en vond dat hij zelf maar beter had moeten spelen. Het is niet iedereen gegeven om zo te redeneren, hoewel het in feite de normaalste zaak van de wereld is. Tenslotte heeft Narsingh op een aantal momenten ook wel degelijk een sportieve bijdrage aan het succes van PSV in de afgelopen jaren gehad. En ja, hij miste in Madrid een cruciale penalty, maar er staat me iets bij dat dat meer Nederlandse spelers in de historie is overkomen. Zijn coach bij PSV kan erover meepraten.
Narsingh neemt afscheid als tweevoudig kampioen bij PSV. Of hij het in de Premier League zal redden, valt nog te bezien. Bij PSV heeft hij lang niet altijd voldaan, maar was hij ook minder slecht dan her en der beweerd. Narsingh is een speler met heel specifieke kwaliteiten, die in de counter buitengewoon nuttig kan zijn, maar zijn vorm tot op heden niet over een langere periode wist vast te houden.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1347 stemmen