Volledig scherm
© anp

Nieuwe transferkans voor Narsingh in de winter

PSV en Luciano Narsingh hadden deze zomer graag afscheid van elkaar genomen. Met nog een 1-jarig contract had hij voor PSV een tamelijk bescheiden, maar acceptabele transfersom kunnen opleveren en had Narsingh na twee titelseizoenen met opgeheven hoofd kunnen vertrekken. Zo ver kwam het uiteindelijk niet, omdat de clubs met interesse niet interessant genoeg waren of te laat kwamen. Het Britse Sunderland meldde zich op de slotdag van de transfermarkt concreet en begrijpelijkerwijs zei Narsingh nee tegen het aanbod van de Engelsen. Dat ze zich pas op 31 augustus echt hard voor Narsingh wilden maken, was ook geen teken van al te veel vertrouwen.

Narsingh besloot dus te blijven en dat kon bij het PSV-publiek niet op al te veel instemming rekenen. Ondanks zijn niet te verwaarlozen bijdrage in de afgelopen jaren slaagde de 26-jarige aanvaller er nooit in een lieveling van de fans te worden. Hij scoorde in Champions League-duels en was belangrijk in enkele toppers, maar in te veel wedstrijden was het ook 'net niet' of 'helemaal niet'. Bij zijn komst naar Eindhoven rekenden velen erop dat de assistenkoning van Heerenveen ook bij PSV de spits volop zou bedienen en af en toe zelf raak zou schieten. Narsingh miste nogal wat kansen en raakte in een behoorlijk aantal wedstrijden niets, maar toonde zich soms ook als een speler met specifieke kwaliteiten. In een goed duel haalde hij regelmatig de achterlijn en mede dankzij zijn snelheid kon 'countermachine' PSV de afgelopen jaren nogal eens toeslaan. Een zware blessure aan het einde van 2012 wierp hem lange tijd ver terug, maar hij wist telkens terug te keren in de basis bij PSV en zelfs bij Oranje.

In de winterstop gaan PSV en de rechtsbuiten opnieuw proberen om een overgang te realiseren, waardoor er voor PSV ook ruimte ontstaat om een vervanger te halen. Narsingh moet een miljoen of zes opleveren en dat is voor bijna alle clubs in de Premier League een bedrag dat zonder enig probleem op te hoesten is. Vragen is nog niet krijgen en de kans lijkt me groot dat het uiteindelijke bedrag iets lager gaat uitvallen.

Hoewel PSV met Jozefzoon, Pereiro, Locadia, Zinchenko en Bergwijn in principe vijf alternatieven heeft, is een impuls bij een vertrek noodzakelijk om de bezetting ook kwalitatief op orde te houden.


poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1237 stemmen