Volledig scherm
© Ronald Otter

Ongekende doelpuntendroogte bij PSV

EINDHOVEN - De huidige doelpuntendroogte van PSV in het Philips Stadion is ongekend. De ploeg scoorde dit seizoen vier keer in zes thuiswedstrijden in de eredivisie. Worden de twee Champions League-duels met Bayern München en Atlético, het bekerduel met Roda JC en het oefenduel met FC Eindhoven meegeteld, dan zijn er welgeteld 9 goals gevallen en 10 duels.

Opmerkelijk genoeg was tijdens het duel om de Lichtstadtrofee in juli al te zien hoe moeilijk PSV tot scoren kwam. Ook daar liet Luuk de Jong een opgelegde kans liggen. In het enige duel waarin De Jong niet speelde, tegen het zwakke Roda JC, trof PSV ineens vier keer doel. De aanvoerder had ook pech dat een glaszuivere goal tegen Atlético werd afgekeurd. Wellicht had hem dat over het dode punt heen geholpen.

Vooral de aanvoer naar De Jong en zijn matige spel op dit moment zijn grote problemen voor PSV, dat achterin niet al te veel weggeeft. Ook de middenvelders (Guardado, Pröpper) hebben hun beste vorm verloren. Met Pröpper ging het tot de vorige interlandperiode prima, maar ook hij kon zijn niveau niet vasthouden.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1986 stemmen