Volledig scherm
© Menno Boon

PSV 'bouwt' eigen trainingscomplex dicht met zwarte doeken. Transparant?

PSV had rond een groot deel van het eigen trainingscomplex De Herdgang al zwarte doeken gespannen en voltooide gisteren die operatie. Het laatste restje openheid bij besloten trainingen of besloten duels op De Herdgang is daarmee weg. Besloten is nu echt besloten. Of het nu om een wedstrijd of een training gaat, er is vanaf de buitenkant vrijwel niets meer te zien. Het ophangen van de doeken heeft volgens PSV niets te maken met de huidige resultaten omdat de beslissing volgens de club al drie maanden eerder was genomen.

De reacties lieten zich raden. PSV wil transparant zijn, maar bouwt wel zwarte doeken om het eigen trainingscomplex. Een en ander lijkt en is ook wel met elkaar in tegenspraak. De vaak genoemde transparantie heeft uiteraard ook grenzen, aangezien de club natuurlijk niet verplicht is om de eigen tactiek of opstelling vooraf aan tegenstanders door te laten schemeren. Het was een bijzonderheid dat trainer Phillip Cocu van PSV gisteren vertelde dat Luuk de Jong tegen ADO in de basis speelt.

Wat voor deze tactische zaken geldt, is ook van toepassing op transfernieuws, waarbij de club begrijpelijkerwijs de concurrentie niet sterker of wakker wil maken. Transparantie heeft dus grenzen, waarbij wel aangetekend mag worden dat PSV de afgelopen jaren aan openheid won. Een belangrijk voorbeeld is bijvoorbeeld de manier waarop de club omgaat met voltooide transfers of contractverlengingen, waarbij media beter dan voorheen in de gelegenheid worden gesteld om daarover te berichten.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1478 stemmen