Volledig scherm
Jetro Willems. © Irene Wouters

PSV kan niet de hoofdprijs voor Jetro Willems vragen

Gisteravond werd duidelijk dat PSV mikt op een bedrag van 8 tot 10 miljoen euro, bij een verkoop van Jetro Willems. In de praktijk is een opbrengst vooraf niet zo eenvoudig vast te stellen, omdat clubs vaak tal van bonusconstructies afspraken.

Bij plaatsing voor de Champions League, goede prestaties daarin of een x aantal wedstrijden van de verkochte speler kan een transferbedrag soms flink oplopen. Ook een doorverkooppercentage kan soms nog een flinke meevaller opleveren.

Het bedrag dat PSV voor Willems wil krijgen, valt sommigen tegen en sommigen mee. De linksback heeft nog maar een contract voor een seizoen en heeft bovendien niet het beste jaar in zijn carrière achter de rug. Na een zware knieblessure verliep de tweede seizoenshelft met horten en stoten. Willems had in het seizoen 2014-2015 een topjaar, waarna hij waarschijnlijk voor veel meer geld verkocht had kunnen worden. Hij raakte in de zomer geblesseerd en een toptransfer bleef uit.

Als PSV pakweg 9 miljoen voor Willems kan krijgen en hij wil naar de club die dit (met de optelsom van alle verwachte inkomsten uit toeters en bellen) wil betalen, zal er in Eindhoven toch tevredenheid zijn. Willems is in 2011 voor nog geen miljoen euro naar Eindhoven gekomen en dat zou betekenen dat PSV goed op hem verdient.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
2302 stemmen