Volledig scherm
PSV-spelers Bart Ramselaar en Luciano Narsingh vieren de 0-1 . © ANP

PSV kan uit bijna perfecte serie neerzetten

Dertien uitzeges op rij in de eredivisie: PSV kan zaterdag deze mijlpaal bereiken bij Excelsior. In Rotterdam kan de ploeg daarmee iets presteren wat geen enkele Nederlandse formatie ooit eerder is gelukt in de nationale competitie. De serie begon eind vorig jaar bij Vitesse, met een krappe 0-1 overwinning.

Daarna bleef PSV het in nationale wedstrijden op vreemde bodem maar goed doen en sloeg de formatie van Cocu vooral in de counter vaak meedogenloos toe. Thuis ging het duidelijk minder voortvarend en pakte PSV uit de laatste 17 wedstrijden maar 37 punten. Een stuk minder dan normaal en vooral de remises tegen Excelsior, Roda JC, sc Heerenveen en FC Groningen springen in het oog. De bekernederlaag in eigen huis tegen FC Utrecht is dan nog niet eens meegerekend.

Trainer Phillip Cocu is niet bezig met het record, zo gaf hij tijdens de persconferentie voor het duel met de Rotterdammers aan. Hij denkt niet dat spelers daarmee gemotiveerd hoeven te worden. Slaagt PSV er morgen in om op Woudestein te winnen, dan heeft het zelfs een bijna perfecte reeks neergezet na de nederlaag bij Heracles Almelo van vorig jaar. De ploeg speelde daarna bij Willem II nog een keer gelijk en leed in Tilburg voor de laatste keer puntenverlies in een uitwedstrijd. Daarvoor won PSV ook nog drie keer op vreemde bodem in de eredivisie, zodat winst op Woudestein zou betekenen dat uit de laatste 17 uitduels 49 punten zijn gehaald.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
4 stemmen