Volledig scherm
© Thinkstock

Roddels, halve waarheden en werkelijkheid

Half juli loopt de transferkoorts bij veel supporters traditioneel hoog op. Het is de periode waarin nieuwe spelers meestal bij hun club beginnen en ook bij PSV is dat niet anders. Bij ieder interview met technisch manager Marcel Brands luisteren de fans aandachtig. Wat zou hij nog van plan zijn?

Waar Brands vroeger via de camera's nieuws bekend kon maken, is dat nu allang niet meer het geval. Sociale media zijn leidend in alles. Twitter is al jarenlang hét medium waar de transferliefhebbers elkaar vinden. Roddels, halve waarheden en de werkelijkheid lopen door elkaar heen en dat heeft het er niet bepaald overzichtelijker op gemaakt. Elk gerucht uit binnen- of buitenland zou misschien waar kunnen zijn. Neem nu de berichtgeving rondom de Portugese aanvaller Bruma. Alleen al de webberichten waarin hij is gekoppeld aan PSV uitprinten, zou een flink bos aan papier kosten.

Volgens PSV is er allemaal niet zoveel aan de hand. De makelaar van Bruma zou natuurlijk een stuwende kracht achter de stroom van nieuws kunnen zijn. Het is vooral Galatasaray dat nu een transfer verhindert, omdat de vraagprijs te hoog is. Eén belletje vanuit Turkije en alles kan zomaar weer anders zijn. Bruma is nog niet afgeschreven door PSV, zoveel is wel duidelijk. Volgt er geen belletje meer vanuit de leiding van Galatasaray, dan is dat dus wel het geval.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
1249 stemmen