Volledig scherm
GA Eagles speler Leon de Kogel (l) probeert PSV speler Daniel Schwaab (r) voorbij te komen © Pro Shots

Spanning in eredivisie

Door het verlies van Ajax van afgelopen weekend is de uitgangspositie van PSV in de eredivisie toch weer wat verbeterd. Niet dat de Eindhovenaren zelf imponeerden tegen Go Ahead Eagles. Nee, het was wrikken en ploeteren, maar uiteindelijk wist Siem de Jong een keer aan de aandacht te ontsnappen. Ajax hield aan een landerig duel in Enschede verrassend genoeg maar 0 punten over, in plaats van 1, Feyenoord liet AZ ondertussen alle hoeken van het veld zien.


De inzet van zondag is voor PSV een stuk prettiger dan voor dit weekend. Winnen betekent dat Ajax weer is achterhaald. Feyenoord is dan nog wel los, al moeten de Rotterdammers dit weekend thuis van Vitesse zien te winnen. Verlies zou de uitgangspositie nog altijd belabberd maken, omdat dan Ajax 6 punten los staat en Feyenoord mogelijk al 9, inclusief betere doelsaldi voor beide ploegen. Een gelijkspel? Dat zou nog altijd betekenen dat Feyenoord 8 punten los kan staan. PSV heeft een overwinning in Amsterdam dus hard nodig om de competitie spannend te houden. Het zal in ieder geval weer eens een ander type wedstrijd worden, waarbij er voor PSV ook ruimte komt om de eigen kwaliteiten te benutten. Na de wedstrijd tegen NEC (0-4) in Nijmegen hebben veel ploegen terecht geoordeeld dat enthousiast de aanval zoeken tegen PSV geen optie is. PSV het spel laten maken, is bijna een garantie voor een moeizame wedstrijd van de Eindhovenaren, die zelf ook weinig weggeven. Ajax heeft alleen wel de kwaliteiten om het de hechte PSV-defensie ook moeilijk te maken.
Komende week zullen dit soort bespiegelingen nog veel vaker opduiken. Nog zes dagen van speculeren voor de topper te gaan.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (8%)
  • Oneens (92%)
731 stemmen