Volledig scherm
Luuk de Jong. © ANP

Stabieler PSV heeft nu zelf moeite met scoren

Met twee tegengoals in de eerste zes eredivisiewedstrijden van het nieuwe seizoen heeft PSV voorlopig een van de belangrijkste doelen bereikt die het zich voor aanvang van dit voetbaljaar stelde. De club gaf vorig jaar soms zomaar twee of zelfs drie treffers weg na een voorsprong en die tijd lijkt voorbij. Er is meer defensieve stabiliteit dan de afgelopen jaren.

Andersom geldt ook dat PSV zelf meer moeite heeft om tot scoren te komen en dat geldt eigenlijk vooral voor duels in eigen huis. Al meer dan 300 minuten staat de ploeg in het eigen onderkomen nu droog en tegen Roda JC kan zelfs een negatief record worden geboekt. Als het niet binnen 6 minuten 1-0 is, heeft PSV meer dan 314 minuten geen goal gemaakt in het Philips Stadion. Dat is als gezegd nog nooit gebeurd. Op de Oost-tribune is dit seizoen wel een keer voor de ploeg gejuicht, maar viel de goal aan de andere kant. Vlak voor de ogen van de fanatiekste supporters viel er nog geen enkele goal, zelfs niet in de voorbereidingswedstrijd tegen FC Eindhoven (0-1 verlies, red.)

Roda JC zal aan de totstandkoming van een record graag meewerken en gezien hebben hoe de kans daarop vergroot kan worden. Lekker de bus parkeren in Eindhoven, zal men denken. Geef ze eens ongelijk. Het is aan PSV om er met de nodige creativiteit doorheen te komen.

poll

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
1180 stemmen